Per una nova central nuclear a Barcelona ciutat

El diari AVUI publicava ahir diumenge que la Comissió Europea aposta per l'energia nuclear per reduir la contaminació i evitar dependències energètiques. El debat sobre aquesta energia fa anys que dura, i que en els darrers temps sembla que tornen a imposar-se els partidaris d'impulsar-la. Argumenten que les centrals nuclears són absolutament segures i que, per tant, no hi ha cap problema en continuar-les utilitzant i a construir-ne de noves. Nosaltres no entrem en temes tècnics: si així ho afirmen els experts, ens ho haurem de creure. Ara bé, si tant convençuts n'estan, per què no se'n construeixen als grans nuclis urbans, que són els principals consumidors d'energia? A Catalunya, per exemple, la gran majoria de l'energia consumida es produeix a les Terres de l'Ebre, especialment gràcies a les nuclears d'Ascó i Vandellòs, però s'acaba consumint sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona. Per tant, si el debat europeu es trasllada al nostre país, proposem als amics ebrencs i del camp de Tarragona organitzar una campanya perquè la següent nuclear es construeixi a Barcelona, i s'estalviïn despeses i problemes de transport. Per refrigerar una central nuclear tan bona és l'aigua de l'Ametlla de Mar com la de Castelldefels, Barcelona o Premià de Mar. I de pas que li busquin un espai extra per afegir-hi el famós cementiri nuclear que ara alguns pretenen tornar a enfitorar al sud de Catalunya.[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Per una nova central nuclear a Barcelona ciutat

  1. Tatxenko diu:

    Al Pirineu o a Girona, que també deuen ser grans consumidors d’energia, no??? Au va!!!! Si Barcelona vol ser el centre de tot i tenir els millors hospitals i serveis, que també tingui les centrals nuclears i les presons…

  2. Crec que s’haurien d’aprofitar les moltes hores de Sol que hi ha a Catalunya per produir energia. Pero l’opcio nuclear em sembla bona i els residus es saben tractar i repartir pel territori.

Els comentaris estan tancats.